Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Cees Konijn

Ik heb een levende knuffel: Cees Konijn.

Hij is echt heel lief, ik kan echt alles met hem doen.

Hij woont buiten in een hok maar mama haalt hem regelmatig naar binnen zodat Binck en ik met hem kunnen spelen.

 


Posted: 13:38, 17/3/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Nieuwe operatie

Ik ben vanmorgen bij de plastische chirurg en de KNO-arts geweest. Ze gingen uitleggen hoe het zat met het slaapprobleem (dat ik zo benauwd ben en weinig zuurstof opneem). Dit komt door het syndroom; ik heb zeer nauwe holtes en met liggen wordt dat nog erger. Als de amandelen dan ook nog een stuk van de luchtwegen belemmeren, wordt het helemaal nauw!

 

De KNO-arts zag meteen dat mijn amandelen erg groot waren. Deze moeten er dus uit en de neusamandelen dan ook maar meteen. Hierdoor zullen de luchtwegen wijder worden en hopelijk daarmee ook het probleem opgelost. Tegelijkertijd zullen opnieuw buisjes in de oren geplaatst worden (voor de 3e keer).

 

Wanneer, dat horen wij spoedig.

 

Nadeel van deze operatie is dat ik waarschijnlijk slechter ga praten. Omdat de spleet in mijn verhemelte nu "hangt" op de amandelen. Straks kan dat dus niet meer en zal ik de spleet minder onder controle hebben. Daar zal mijn spraak onder lijden. Ik ga dan onduidelijker en nasaler praten. Dat is wel jammer, maar misschien dat dat weer verholpen wordt als ze die spleet ooit weer dichtmaken.

De eerste nacht na de operatie zal ik ook op de intensive care liggen zodat ze mijn ademhaling nauwkeurig in de gaten kunnen houden. Want zo'n eerste nacht is het na die narcose erg moeilijk voor me, zeggen ze.

 

Drie weken na de operatie volgt dan weer een slaaponderzoek om te kijken of het probleem opgelost is.

Ik houdt jullie op de hoogte wanneer de operatie is!

 


Posted: 16:24, 10/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Uitslag Niveautest

Ja dit is spannend. Maandag kregen wij de uitslag van de niveaubepalingstest. Deze hadden wij vorig jaar met een psychologe uit het Sophia Kinder Ziekenhuis in R'dam ook laten doen. De uitslag toen was dat ik ongeveer een jaar achterstand had in mijn ontwikkeling.

Dit jaar is dat nog steeds hetzelfde, ware het niet dat ze nu een een intelligentieniveau kunnen bepalen. En dat is vooral van belang voor de schoolkeuze.

Nou is het afnemen van zo'n test bij mij niet de makkelijkste klus. Ik ben behoorlijk eigenzinnig, en als ik iets niet wil, doe ik het ook niet.

De test werd nu afgenomen door een pedagoog in het Sophia Revalidatie Centrum in Den Haag. Daar heb ik wekelijks ook logopedie, ergotherapie en fysiotherapie. Mijn ergotherapeute Lisa heeft bij de test gezeten, om mij op mijn gemak te stellen. Ik was niet fit, later bleek ik oorontsteking te hebben, en de test is in 2 delen afgenomen. Al met al zijn de cijfers een momentopname, maar het zegt wel wat.

 

Mijn IQ ligt ergens tussen de 50 en 65.

Gemiddeld heeft men een IQ van 100.

70 is de ondergrens, scoor je lager ben je zwakzinnig, scoor je lager dan 55 of zo ergens in die buurt, ben je verstandelijk gehandicapt.

 

Dat is eigenlijk best wel slikken nu er een etiket op je geplakt kan worden.

 

Maar de pedagoog was er tegen om mijn IQ al uit te spreken. Er spelennog een heelboel factoren mee en ik heb in de test niet alles kunnen laten zien wat ik eigenlijk wel kan. Maar goed, het is een ruime marge, dus we kunnen eigenlijk wel aannemen dat we ergens in die buurt zitten.

 

Nu gaat de indicatiecommissie van het regionaal Expertise Centrum kijken naar mijn medische dossier met allelaatste testen en video-opnames van de therapieen. Op basis daarvan gaan zij een schoolkeuze maken die het beste bij mij zou passen.

 

Ze komen 22 maart weer samen en daarna hebben we weer een afspraak over hun bevindingen.

 

 


Posted: 20:50, 8/3/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Uitslag slaaponderzoek!

Vorige week maandagnacht heb ik een slaaponderzoek ondergaan. Dinsdag is het apparaatje teruggestuurd naar het EMC en donderdag belde de arts op om te zeggen dat we direct naar de KNO-arts moeten!

Kortom: ik krijg inderdaad te weinig zuurstof tijdens mijn slaap. Mijn mama vindt wel dat ik de laatste tijd zwaarder adem, dat zal er dus mee te maken hebben.

Het kan aan de amandelen liggen en daar gaat de KNO-arts naar kijken. De plastische chirurg zal er ook bij zijn, want het zou ook te maken kunnen hebben met de schichis (hoe schrijf ik dat?), de spleet in mijn verhemelte. Op 10 maart staat de afspraak, heel spannend dus.

En nou was ik afgelopen nacht ook nog eens twee uur lang klaar wakker! Zou dat er ook mee te maken hebben?

 


Posted: 13:09, 28/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Slaaponderzoek en schoenendokter

Vannacht heb ik weer een slaaponderzoek ondergaan. Met een sensort aan mijn teen, die in een kastje was geplugd heb ik de hele nacht moeten slapen. Vorige keer had ik de sensor er na een urrtje afgeschopt, maar nu is het de hele nacht blijven zitten. De zogenaamde neusbril, waarbij slangetjes in mijn neus zaten, heb ik niet omgehad. Dat vond mama te vervelend om te doen en ze was ook bang dat het niet zou blijven zitten omdat ik zo tegen werkte.

 

Ben benieuwd!

 

Ook ben ik gisteren bij het schoenenspreekuur geweest. Ik heb echt nieuwe schoenen nodig, want deze zijn echt afgetrapt. Ja, dat krijg je als je maar 1 paar hebt. (afgewisseld met gewone rubberen laarzen als het regent). De verzekering vergoed maar 1x per 9 maanden, maar straks heb ik ook sportschoenen voor de gym nodig en in de zomer zou ik ook wel open schoenen willen, ipv die bergschoenen. Maar dat zal lastig worden.....

 

In de gang kwamen we een familie tegen waarvan het jongetje tegen zijn moeder riep: "Kijk mama, dat meisje heeft een gek gezicht! Kijk mama, wat een gek gezicht!"

Zoals gewoonlijk zei mama er niks van. Dus heb ik weer even het ventje kordaat aangekeken en gezegd dat het gezicht niet gek is, maar anders. Moeder schrok even en zei direct " Ja pietje, zo zeg je dat". Maar ze durfde vervolgens niet bij ons in de lift te stappen.

 

In de speeltuin zondag waren er ook 2 meisjes die zaten te wijzen en te lachen. Ik heb hen rustig toegesproken dat het niet leuk is om iemand uit te lachen als die er anders uit ziet. Ze begrepen het helemaal en gingen vragen stellen. Ik vind het helemaal niet erg als kinderen kijken, maar als de ouders erbij zijn en niet optreden, vind ik schandalig en dan zeg ik er altijd wat van. En als de kinderen alleen zijn, dan leg ik het ook uit. Meestal zijn ze heel ge´nteresseerd en gaan ze zich over annabel ontfermen. Dus zo kan het ook! Dus mochten ouders dit lezen: zeg tegen je kind dat ze altijd mogen vragen wat het andere kindje heeft of waarom ze er zo uit ziet. En treedt op als je kind belachelijk doet, lelijke dingen zegt, wijst of gaat lachen.

Zo, dat moets ik even kwijt. ben benieuwd.

 


Posted: 10:45, 21/2/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Groot Bedje

Sinds gisteren heb ik een groot bedje. Binck en ik vinden het nogal leuk om te keten in de slaapkamer. Wat doen we dan? Nou dan gaan we op bed springen en koprollen. En een lol dat we hebben! Dat doen we dus op het bed van papa en mama, maar ook in mijn bedje. Dat is een prachtig mooi wit ledikantje. Nou zijn we daar met z'n twee-en doorheen gesprongen. De lattenbodem is gebroken.

 

De afgelopen week heb ik dus in een campingbedje geslapen. Dat is zo'n plastic opklapbaar bedje dat je mee neemt op reis. Met de matras van het ledikantje erin en hopla, was best te doen. Maar ik ben daar te groot voor en ik zat de hele tijd met mijn neus in het gaas. Dus pap heeft een mooi nieuw bed op Marktplaats gevonden.

 

Gisteren heeft hij het helemaal zelf in elkaar gezet en het is prachtig! Het is een half-hoog slaper. Ongeveer 1,50 meter hoog, dus daaronder bouwen we nu een hut. Ik moet Binck bijna uit mijn bed slaan, want hij vindt het zo leuk! Ik ook, maar gisteravond, toen ik moest gaan slapen, vond ik het wel een beetje eng. Ik wilde eruit. Maar gelukkig ben ik heel stoer en heb ik heerlijk geslapen!

 

Binck was er vanochtend als de kippen bij om weer in mijn bed te kruipen, haha. Ik ben een groot meisje nu.

 


Posted: 12:39, 14/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Ik kan koekies bakken!


Posted: 16:22, 7/2/2006
Comments (1) | Add Comment | Link

Ik ga goed vooruit

Het gaat best goed met mij. Op de therapie gaat het heel goed. Ik vind het leuk bij "annemadrie" en bij tante lisa en linda. Zo noem ik de therapeuten.

Afgelopen zondag werd mijn Oma Mieke 60 jaar en de hele familie werd op een heerlijk etentje getracteerd. Daar zeiden mijn ooms en tantes dat ik heel goed kon praten! Ik vind het ook leuk om te praten, alhoewel ik soms dingen zeg waarvan ik de betekenis niet begrijp. Maar dat is alleen maar grappig.

 

Ik zit nog steeds op het peuterspeelzaaltje, dat vind ik erg leuk. Mam is nog steeds in afwachting van bericht van de schoolarts (al meer dan 9 maanden maar liefst!) Verder is de rapportage van alle testen (niveaubepalingstest en de logopedietesten) bijna klaar, dus met dat in de hand kunenn we opzoek naar een school. Nog even geduld dus.

 

Ook is de PGB op mijn rekening gestort. Met dit persoons gebonden budget kan ik zelf zorg inkopen. Ik betaal mijn moeder straks uit voor al die keren dat zij mij naar therapie en artsen brengt, voor alle zorg die zij extra aan mij besteed omdat ik mezelf niet kan aankleden, nog niet zindelijk ben (bijna wel), niet zelf alles kan eten etc. Heel spannend allemaal.

 

Eind januari hebebn Binck en ik een weekje bij Opa en Oam Tammer gelogeered want papa en mama gingen bij Omi in Zwitserland skien. We hebben veel keet geschopt en het was heel erg leuk. We hebben goed geslapen en gegeten en we hebben leuk gespeeld!

 

Verder hadden we een oppasouder, maar die is na een maand al weg. Dus tijdelijk is Tante Fenny heel lief beschikbaar totdat er een nieuwe komt. Op zich vind ik het best gezellig, maar voor Binck is het wel wennen. Tante Fenny is onze oude buurvrouw en Binck kent haar niet zo goed als ik haar ken! 

 


Posted: 16:09, 7/2/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Ontwikkeling

Daar ben ik weer. Mama is tegenwoordig druk (haha) dus kan ze niet zo vaak schrijven, maar hier weer een update. Ik heb ik twee fases de niveaubepalingstest gedaan. Nog even wachten op de uitslag, maar ik denk dat ik nog steeds wel een achterstand van een jaar heb. Ten tijde van deel 2 had ik bovendien weer last van mijn oor, wat ik niet verteld heb. Maar dat speelde ook wel een beetje mee.

Ook zijn er nog meer logopedietestjes gedaan, en ook daarvan wordt een rekensommetje gedaan. Op deze manier krijgen we zometeen een uitgebreid beeld van hoe ik ervoor sta. En met dat rapport in de hand gaan we een goede en passende school voor mij vinden.

 

Thuis is de situatie een beetje veranderd. Ik ga dus niet meet naar het MKD Kiddion, maar zit nu 2 ochtenden op de peuterspeelzaal. Op dinsdag en vrijdag komt er een oppasouder bij ons thuis, als mama en papa alletwee werken. Zij heet Carla, is 58 jaar oud en komt uit Delft. Ze is heel leuk en speelt de heel dag met Binck en mij. Als mama thuis komt, zijn we bekaf!

 

Ik zei al dat ik weer last had van mijn oor. Ik voelde me al ruim een week niet zo lekker, maar ik kan dat niet uiten. Dus mama merkt wel dat er iest is, maar ze kan me niet helpen. Uiteindelijk ging mijn oor dus lopen en toen wisten we het! Toevallig hadden we een afspraak bij de KNO-arts, dus die heeft even in mijn oor gekeken. Dat mocht. Ik deed heel netjes. Hij zei dat er erwtensoep in mijn oor zat en gaf me druppeltjes. Het lijkt goed te werken! Nu het taaie slijm nog uit mijn neus en keel en holtes!

 

Ik ga morgen een weekje bij opa en oma logeren, want papa en mama gaan een weekje skien. (eigenljk 6 dagen). Word lekker KETEN!!!!!

 


Posted: 20:12, 24/1/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Logopedie

Ik heb sinds enkele weken op elke maandagmiddag logopedie. Best leuk hoor, ik mag spelletjes doen en soms tekenen. Ondertussen neemt de juffrouw testjes af. Ik werk (zoals gewoonlijk) niet altijd even fanatiek mee, dus de testjes duren soms meerdere dagen. Maar ik ben nu getest op taalbegrip en taalniveau. het lijkt erop dat mijn taalbegrip beter scoort dan het niveau, wat eigenlijk best raar is.

 

Maar goed, het komt erop neer dat ik best goed kan napraten, maar ik niet weet waar ik het over heb. Mijn niveau ligt op ongeveer 2,9 jaar. Dus dat loopt paralel met de niveaubepalingstest die in januari 2005 is afgenomen; ik loop dus een jaar achter. Maar de juffrouw denkt wel dat er meer in zit, maar ik concentreer me niet altijd even goed.

 

Ze gaat nu met we werken om dit omhoog te krijgen.

 


Posted: 15:36, 10/1/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Einde van het Jaar

Zo, het einde van het jaar is er bijna, maar ik ga niet terugkijken. Wel krijgen jullie nog de uitslag van het slaaponderzoek: deze is mislukt. Na een uur had ik de pleister met de sensor afgeschopt, dus een uur gegevens is niet voldoende. In februari waarschijnlijk een nieuwe poging.

 

Kerst vond ik leuk; lekker koekjes bakken, veel bezoek en visite en ik kan Oh Denneboom nu zingen.

 

Ik ga nu niet meer naar Medisch Kinderdagverblijf Kiddion; ik ben 4 jaar geworden en we hebben veel minder PGB gekregen. Vanaf 1 januari komt Carla bij ons thuis oppassen op mij en Binck.

 

En nu weet ik even niet meer wat te schrijven; geen nieuws is goed nieuws toch?!

 

Allemaal een heel gelukkig 2006!

 

 

 

   


Posted: 16:04, 27/12/2005
Comments (2) | Add Comment | Link

Sinterklaas

Ik heb een hele leuke sinterklaas gehad. Zaterdag kwam ik hem en Piet tegen bij de Albert heijn. We gingen boodschappen doen en onze schoentjes ophalen. en daar was hij ook! De Sint moest ook boodschappen doen.

 

Zondag zijn we naar Opa en oma in Rosmalen gegaan. Daar waren de andere Opa en Oma ook! Dat vonden wij heel raar maar wel leuk. ook mijn tante Kyra kwam met Guus, Sjors en Tijn. Dat vind ik heel leuk, vooral omdat Guus alijd leuk met mij speelt. Zwarte Piet belde op een gegeven moment aan en hij kwam met 2 volle zakken cadeau's aan! Ik heb een magnetron gekregen, een garage met heel veel auto's , een trui, een boek, een Nijntje Koekjes bakset en Binck een beer, een puzzel, en ook die garage.

 

De dag erna waren we op mijn schooltje want daar kwam Sinterklaas ook op bezoek. weer kregen we een cadeautje: ik een pop en Binck een autootje. Het was erg leuk met al die kindjes. Toen ik bij de Sint op het podium moest komen, wilde ik dat niet. daarvoor, toen hij er nog niet was, heb ik op het podium gerend, maar ik wilde er niet op toen hij er in zijn zetel zat. Verder was het best leuk. Het was in de gymzaal en Binck en ik onden lekker in de klimrekken hangen (terwijl de andere kindjes braaf bleven zitten).

 

's Middags kwam tante Fenny een cadeautje brengen voor mijn verjaardag en 's avonds werd en nog eens aangebeld. En weer lagen er 2 pakjes voor de deur!!! Deze keer was het een strijkplank met -bout, heel leuk. En winnie de Pooh en Teigetje in een auto. Heel leuk allemaal.

 

Nou heb ik al gezien dat onder het grote bed van papa en mama nog meer cadeautjes liggen........ Ben benieuwd wanneer wij die krijgen!

 

Mam heeft de Sinterklaas - blues. Wat dat ook moge zijn.

 


Posted: 15:10, 6/12/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Mooi handje

Van 1 nieuwe vinger is het korstje er gisteren afgevallen! Ik heb een hele mooie vinger en liet het aan papa zien toen hij thuis kwam. Heb ik al die tijd gewacht, zonder verbandje om, om dat te laten zien. Ik vind mijn handje al iets minder eng.

 

Ik begrijp ook een beetje wat Sinterklaas inhoudt. Ik heb mijn schoentje al gezte en kreeg er een cadeautje in. Toen heb ik heel hard dank u Sinterklaas geroepen. Elke dag krijgen wij ook een paar babynootjes (ik kan het woord pepernoot niet zeggen). Die vind ik heel lekker en Binck ook. Hij eet ze sneller op dan ik, dus dan gaat hij de mijne afpakken.

 

Zaterdag mag ik mijn schoentje bij de Albert heijn ophalen, Sinterklaas is er dan ook. Zondag gaan wij naar opa en Oma, dan schijnt er ook iets te zijn en maandag komt Sinterklaas op school. Overkill aan die Klaas (Binck noemt hem Klaasje), maar cadeautjes krijgen is erg leuk. je begrijpt nu wel waarom wij niet mijn verjaardag vieren.

 


Posted: 16:29, 1/12/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Slaaponderzoek

Nou het slaaponderzoek is achter de rug! Ik vond het vreselijk. Eerst moest er een riem om mijn middel met daaraan aan lange draad. Aan het einde ervan zat een sensor die om mijn teen heen moest. En die draad moest vervolgens in een zwart kastje geplugd worden, die ook om mijn middel zat. Mooi niet. Ik heb heftig geprotesteerd. Uiteindelijk hebben mijn ouders het in mijn slaap omgedaan. De zogenaamde neusbril hebben ze maar achterwege gelaten. Dit waren draadjes waarvan er 2 een stukje in mijn neusgaten zaten en vervolgens op mijn wang vastgeplakt moesten worden en verder vastgezet werden door ze om mijn oren te binden. Dat vonden ze een beetje te ver gaan. Ik ben midden in de nacht krijsend wakker geworden en ik wilde dat het van mijn lijfje afging. Mama heeft mij weer in slaap gesust, maar ik heb de teensensor er wel lekker afgeschopt. Nu wachten op de uitslag.......

 

Verder ben ik ook voor het eerst bij de logopedie geweest. Maar mama heeft voornamelijk zitten praten en ik heb leuk met een kinderboerderij gespeeld. Volgende week weer.

 


Posted: 13:44, 29/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Gips eraf! en slaaponderzoek

Afgelopen woensdag was ik dus weer in het Sophia Kinderziekenhuis op controle voor mijn handje. De professor was er ook, terwijl hij had gedacht dat hij er niet zou zijn. Dat scheelt in ieder geval weer een extra afspraak.

Maar het handje zag er mooi uit en hij was erg tevreden. Het zit nog wel vol korstjes en zo, dus ik heb nu verband eromheen en een kapje ter bescherming (voor als ik loop te ravotten). Ik had vantevoren de kleur groen uitgekozen, maar voor kapjes kon ik alleen kiezen uit rood, paars of blauw. Ik heb maar weer rood gekozen.

 

Ik vind het nog steeds heel eng om mijn handje te zien. Ik mag er mee in bad, maar dat wil ik niet. En ik vind het een heel raar gevoel als ik alleen met het verbandje loop. Mijn arm is helemaal droog geworden, dus mama doet er lekker zalf opsmeren. Maar het verbandje moet erom blijven!

 

Eerder heb ik al verteld over het slaaponderzoek dat ze bij mij wilden doen . Omdat Apertkindjes nogal eens benauwd zijn in hun slaap, willen ze onderzoeken hoe de zuurstofopname is. Nu hebben ze een koffertje afgeleverd en daar zitten allerlei dingen in die op mij bevestigd moeten worden als ik ga slapen. Ik geloof niet dat ik dit leuk ga vinden. Word vervolg!

 

 


Posted: 13:24, 25/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

School

Eindelijk nieuws van het schoolfront! Mijn mama is gisteren op het schooltje geweest waar ik al een jaar op de peuterspeelzaal zit.

De juffen daar hebben wat testjes gedaan, ja schrik niet, echte peuter-cititesten. Daar bleekuit dat ik nog niet klaar ben voor groep 1 (te vergelijken met kleuterschool). In groep 1 wordt na een aantal maanden toch wel het een en ander van de kinderen verwacht, en daar voldoe ik nog niet aan.

 

Vorig jaar januari ben ik ook getest en daar bleek uit dat ik eigenlijk een jaar achter loop met ontwikkeling. Dat klopt ook wel, ik ben nog niet zindelijk, ik ruim nog niet op, soms eet ik niet zelf, soms begrijp ik er niks van, ik kijk nog graag Teletubbies etc. haha.

 

Dus, nu ga ik na de kerstvakantie, als ik 4 jaar ben, gewoon nog door op dit peuterspeelzaaltje dat aan een gewone basisschool vast zit. Ik ga alleen nu 2 ochtenden en in april 3 ochtenden daarheen. Zo intensiveren wij het. en er ligt nog genoeg uitdaging voor mij op de peuterspeelzaal. Ik heb namelijk op het kinderdagverblijf nooit zoveel creatiefs gedaan en zo en op de peuterspeelzaal hebben ze veel meer te doen voor mij. Dus voorlopig is het zo opgelost.

 

Binck mag in augustus ook komen spelen. Dat is dan gezellig, samen met mijn broertje. Mama is nu op zoek naar een leuek meneer of mevrouw die nu bij ons thuis komt oppassen omdat we dan niet meer naar het kinderdagverblijf gaan. Is wel zo makkelijk als we weer eens ziek zijn, zoals nu (looporen).


Posted: 15:04, 15/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Fysiotherapie

Sinds een aantal weken heb ik fysiotherapie in het revalidatiecentrum. We zijn ermee begonnen om mij beter te leren vallen, want ik val zo onhandig. Vaak op mijn gezicht en ik rol ook 6 keer door.

 

Ik vind het erg leuk, want het is een grote speeltuin en een soort apekooi.

Glijbanen, ballen, klimrekken, trampolines, ik kan me helemaal uitleven.

Binck gaat ook altijd mee en hij is er niet weg te slaan.

 

Linda is erg aardig. Ik vind het jammer dat het na een half uurtje al weer voorbij is.

 


Posted: 12:57, 10/11/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Nieuw gips

Ik heb gisteren nieuw gips gekregen. De controle verliep goed. Ik vond het wel vreselijk toen ze mijn mooie rode gipsen arm eraf haalde (met een zaagje), maar daarna ging het wel. Ik was niet meer zo hysterisch. Ik durfde zelfs af en toe naar mijn "nieuwe"  hand te kijken. Als ik het zag, wilde ik wel graag weer iets eroverheen, maar mijn mama kon de aandacht goed afleiden, dus hadden we het eigenlijk best gezellig. Ik heb de kleur lichtblauw uitgekozen.

Omdat de pin nog steeds in mijn pink moet blijven, moet ik nog 3 weken met deze arm lopen. Ik vind het niet zo erg, kan ik mijn broertje mee meppen als hij weer een autootje afpakt!

Maar na een ziekenhuisbezoek moet ik me wel afreageren. Ik ga dus niet meer luisteren naar mijn moeder en ga lekker mijn eigen gang. Maar als mama dan spaghetti maakt, dan ben ik wel weer lief.

Verder heb ik deze week niet zo veel bijzonderheden te melden.

 


Posted: 13:53, 3/11/2005
Comments (1) | Add Comment | Link

Oogarts

Vanmorgen, donderdag, stond er weer een oogcontrole op de agenda. Ja, het is weer elke week raak. Ik ging met papa naar Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar wij deze afspraak hebben. De controles zijn er omdat ik scheef en scheel kijk. Maar ook omdat ze kunnen zien of de druk in mijn hersenen goed is of niet. Omdat mijn hoofdnaden sluiten, krijgen mijn hersenen niet genoeg ruimte en dat zou slecht zijn. Door naar mijn oogzenuw te kijken, kunnen ze zien hoe het met die druk is. Bij mij was al 2x geconstateerd dat de druk iets was verhoogd, dus goede controle is belangrijk.

Ook kijken ze wanneer ik eventueel geopereerd kan worden aan het scheel zien. Dat is een cosmetische operatie, en dat doen ze bij voorkeur voor het 8e levensjaar, dus daar is geen haast bij.

 

Ik stond in een 10 kilometer lange file op weg naar Rotterdam. Mama moest werken, dus opa en oma uit Utrecht kwamen om op Binck te passen. ook zij hebben anderhalf uur in de file gestaan.

 

Toen we in het ziekenhuis kwamen, stond de afspraak niet in de agenda, tenminste niet vandaag maar maandag! Papa had het adfsprakenbriefje, door de balie geschreven, meegenomen. Foutje van de planning. Dr. van Leeuwen was er niet, dus waren we voor niets gekomen. Maar de voor ons bekende zuster Nicole heeft toen een afspraak kunnen regelen in het Dijkzigt ziekenhuis. En later is zelfs dr. van Leeuwen (tijdens of na een operatie) bij ons gekomen. De druk op de zenuw was goed, zelfs beter dan vorige keer! gelukkig maar. Het was weer fijn.......

 


Posted: 15:10, 27/10/2005
Comments (0) | Add Comment | Link

Nieuw gips

Ik heb gisteren nieuw gips gekregen. Ik was heel erg bang. In het ziekenhuis vind ik het niet zo erg, ik kan er leuk spelen en vermaak me dus prima. Maar als ik dan richting de gipskamer ga, dan word ik erg bang. Ik ga dan heel erg huilen en raak heel erg overstuur.

Twee lieve verpleegsters hebben het gips eraf gepulkt en mama hield mij vast en papa droogde mijn tranen. Het gips was heel dik en het verband eronder zat vol bloed. Het was opgedroogds, daardoor ging het er niet zo makkelijk af. Bovendien zat (en zit nog steeds) een pin in mijn pink, dus moesten ze erg voorzichtig zijn.

De wond was een beetje aan het smetten. Verder zag het er wel goed uit. Maar ik vind het heel eng om mijn handje zo te zien.

Er was geen gipsmeester aanwezig (heel handig) dus moesten we wachten op de gipsmeester die uit het Dijkzigt Ziekenhuis kwam. Ik mocht toen even televisie kijken zodat ik wat kalmeerde. Toen de gipsmeester kwam, kwam professor Hovius ook even kijken. Hij mocht eerder niet kijken van mij en hij wilde mij niet 2x pesten, dus kwam hij terug op het moment dat de gipsmeester er ook was.

Al met al was het weer heel vreselijk. Ik krijg nu een antibioticakuurtje omdat de wond toch wat aan het smetten is en het huidige gips er 2 weken om blijft zitten. De professor is heel aardig; eigenlijk wilde hij mij volgende week al weer zien, maar hij vindt het ook zo sneu voor mij als ik dat weer moet doormaken, dus mag ik pas over 2 weken terug komen. En om verdere smet en ontsteking te voorkomen, krijg ik dus antibiotica.

Ik heb om rood gips gevraagd en dat heb ik nu. Het is wel tot over mijn elleboog heen (dan kan het er ook niet zafvallen) maar het is wel dun en licht.

 


Posted: 09:58, 20/10/2005
Comments (1) | Add Comment | Link

<- Last Page | Next Page ->