Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - gehoortest: 26 maart
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

gehoortest: 26 maart

Ik heb een oproep gekregen voor het gehooronderzoek. Op maandag 26 maart op 14.30 uur melden. Het is een heel uitgebreid onderzoek en wordt uitgevoerd door het Klinische Neurofysiologie van het Erasmus MC.

 

Het eerste onderzoek heet BERA en dat staat voor Brainstem Electric Response Audiometry. Dit is een hersenstamaudiometrie. Hierbij wordt de reactie op geluid van een deel van de hersenen gemeten. Dat duurt een uur. Ik krijg een koptelefoon met geluid te horen. De reactie van de gehoorzenuw op deze geluiden wordt dan dus gemeten.

 

Daarnaast doen ze een tympanogram, daar kijken ze naar de beweeglijkheid van het trommelvlies. Ik krijg dopjes in mijn oren die een lichte drukverandering in mijn oor teweeg brengt en er is een toon te horen. Hierop hoef ik niet te reageren. Dat duurt enkele minuten.

 

En dan nog een meting naar OAE (oto-Acoustische-Emissies), een onderzoek naar het functioneren van het slakkenhuis. Ook hier krijg ik dopjes in de oren die zachte geluiden laat horen. Ook maar enkele minuten.

 

Best spannend allemaal, maar het doet geen pijn. Ondertussen kan ik TV kijken.

 

Op 6 april wilden ze eerst ook mijn oogoperatie plannen, maar dan is het Goede Vrijdag. Mama had gevraagd of ze beide afspraken niet konden combineren, maar dat lukt niet. Bij de oogoperatie zijn er meerdere kindjes die geholpen moeten worden en als het gehooronderzoek op de operatiekamer plaats vindt, dan kan dat niet.

Toen heeft mama wel gevraagd de oogoperatie te verzetten. Want stel dat de genezing niet goed gaat, dan zitten we met de Paasdagen in het ziekenhuis in plaats van in de tuin van opa op zoek naar paaseitjes!

 


Posted: 10:14, 16/3/2007
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->