Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - PGB
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

PGB

We hebben bericht van het CIZ gekregen. Het Persoongebonden Budget voor 2007 is weer toegekend. Ik krijg een vergoeding op basis van persoonlijke verzorging en ondersteunende begeleiding.

 

Nu ik op school zit hebben we een probleem; ik heb meer vakantiedagen dan mijn moeder. Dus is mijn moeder op zoek gegaan naar kinderopvang voor kinderen van speciaal onderwijs. Ze heeft daarvoor MEE benaderd. MEE is er voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten en helpt de mensen hun weg te vinden in de wirwar van regels en mogelijkheden.

In eerste instantie wist MEE niet wat te doen met die vraag. Net als de mevrouw van het CIZ werd mama met een scheef hoofd aangekeken; U werkt mevrouw? Alsof je met een ander kind niet mag werken.

 

Uiteindelijk zijn we op weg geholpen. Er is een activiteitencentrum in Den Haag die voor sepciale kinderen creatieve middagen en zo organiseert. Het is geen kinderopvang, maar we gaan een afspraak maken. Nadeel is dat zij alleen met een PGB betaald worden. Dus ook weer een Persoonsgebonden budget voor Tijdelijk Verblijf aangevraagd. Het is wel geen tijdelijk verblijf, maar onder die noemer moet je het wel aanvragen.

 

Zucht, het is toch wel lastig. Als iemand verder nog idee├źn heeft? Want voor alle vakantiedagen die ik heb is het moeilijk een oppas vinden en de opa's en oma's kunenn ook niet alle dagen komen.

 


Posted: 13:59, 20/2/2007
Add Comment

indicatie pgb

Wij hebben een meisje van 8 jaar dat spastisch is. Onze oplossing is het werkelijk in dienst nemen van 2 verzorgers die om en om werken en die in de vakanties (als ik en mijn vrouw werken) oppassen. Het is complex, maar na 5 jaar stoeien met PGB's hebben we daar steeds meer ervaring in. Dat stoeien is doorgegaan tot aan Pechtold en Nicolai in Den Haag ;-)

Posted by kolder at 18:39, 20/2/2007

Link

<- Last Page | Next Page ->