Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Oogarts
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Oogarts

Vanmorgen, donderdag, stond er weer een oogcontrole op de agenda. Ja, het is weer elke week raak. Ik ging met papa naar Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar wij deze afspraak hebben. De controles zijn er omdat ik scheef en scheel kijk. Maar ook omdat ze kunnen zien of de druk in mijn hersenen goed is of niet. Omdat mijn hoofdnaden sluiten, krijgen mijn hersenen niet genoeg ruimte en dat zou slecht zijn. Door naar mijn oogzenuw te kijken, kunnen ze zien hoe het met die druk is. Bij mij was al 2x geconstateerd dat de druk iets was verhoogd, dus goede controle is belangrijk.

Ook kijken ze wanneer ik eventueel geopereerd kan worden aan het scheel zien. Dat is een cosmetische operatie, en dat doen ze bij voorkeur voor het 8e levensjaar, dus daar is geen haast bij.

 

Ik stond in een 10 kilometer lange file op weg naar Rotterdam. Mama moest werken, dus opa en oma uit Utrecht kwamen om op Binck te passen. ook zij hebben anderhalf uur in de file gestaan.

 

Toen we in het ziekenhuis kwamen, stond de afspraak niet in de agenda, tenminste niet vandaag maar maandag! Papa had het adfsprakenbriefje, door de balie geschreven, meegenomen. Foutje van de planning. Dr. van Leeuwen was er niet, dus waren we voor niets gekomen. Maar de voor ons bekende zuster Nicole heeft toen een afspraak kunnen regelen in het Dijkzigt ziekenhuis. En later is zelfs dr. van Leeuwen (tijdens of na een operatie) bij ons gekomen. De druk op de zenuw was goed, zelfs beter dan vorige keer! gelukkig maar. Het was weer fijn.......

 


Posted: 15:10, 27/10/2005
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->