Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Weer thuis na opname
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Weer thuis na opname

Ik ben weer thuis. Met een grote, dikke gipsarm. Op zich ging het allemaal heel voorspoedig. Om 10.45 uur kon ik al naar de operatiekamer, dat was eens op tijd! Na 4 uur was ik weer op de afdeling. Ik was deze keer niet misselijk, dankzij de juiste medicijnen! Ik knapte best snel op en at en dronk ook al weer een paar uur later. De volgende dag (dinsdag) mocht ik in de loop van de dag weer naar huis! Ik heb nog wel pijnstillers, maar verder gaat het redelijk. Ik ben nog wat hangerig en sneller moe. Het enige dat ik echt vreselijk vind, is het litteken en pleister op mijn lies. Daar hebben ze huid weggehaald voor mijn vingers. Maar ik vind dat zo eng dat ik mijn luier niet wil uittrekken.

 

De operatie is geslaagd. Aan de rechterhand zijn de middel- en ringvinger van elkaar gesepareerd. En mijn pinkie is rechter gezet. In de pink zit nu wel een pin. De dokter had nog nooit eerder zulke smalle vingertjes meegemaakt, dus het was wel even een klus voor hem. Nu heb ik eerst een week dik gips en daarna zal ik een spalk krijgen. Dat lijkt ook gips, maar heeft een mooi kleurtje en is veel lichter en dunner. Nu maar hopen dat de wond snel en mooi geneest!

 


Posted: 11:35, 13/10/2005
Add Comment

Reactie zonder titel

Hoi Annabel!
Fijn dat het allemaal goed is gegaan!
Zie ik je snel weer?
Groetjes,
Lisa

Posted by Lisa van Alphen at 19:21, 14/10/2005

Link

professor Hovius

Hallo Annabel,

Da's raar he, krijg je ineens post binnen van een totaal onbekend iemand! Ik zal me even voorstellen, dat staat wel zo netjes.
Ik ben Yourick Blonk, wordt 15 oktober 2 jaar en heb waarschijnlijk het Holt Oram syndroom. Het lijkt niet op het syndroom wat jij hebt, maar toch is er een piep kleine overeenkomst tussen ons 2.
Ik word nl. donderdag 10 augustus ook door Professor Hovius geopereerd.
Mijn mama (die nu ook even dit berichtje voor mij typt) zocht op Google naar info over prof. Hovius en kwam toen jouw site tegen.
Ze las daar dat jij ook door hem bent geopereerd. Ze las een hele slimme tip van jouw mama om de laptop mee te nemen met wat DVDtjes, zodat ik die kan kijken als ik moet wachten oid. Nou ik ben helemaal gek van Sponge Bob en tik tak, dus die DVdtjes nemen we al mee!
De reden dat mijn mama dit berichtje typt is eigenlijk heel brutaal om te vragen of jouw mama nog andere tips heeft voor de opname in het ziekenhuis. Ze heeft wel een heel pakket aan foldertjes gehad, maar ja, info van iemand die het zelf heeft meegemaakt is ook wel handig. Tips voor de periode na het ziekenhuis zijn ook heel erg welkom!(omdat ik ook gips krijg tot aan mijn oksel en mijn mama weet totaal niet hoe dat gaat bij een kindje van 2)
Ik zal nog even vertellen waarom ik word geopereerd. Door de Holt oram (of ik dat heb moet een DNA onderzoek nog uitwijzen en het bloed daarvoor wordt tijdens de operatie afgenomen). Heb ik onder andere een afwijking aan mijn linkerarm.
1 van de botten in mijn onderarm is korter (waardoor ik met een spalkje slaap, anders groeit hij scheef). Ik mis wat botjes in de muis van mijn duim en mijn duim staat scheef, is kleiner dan mijn andere duim en werkt niet helemaal goed. Die duim gaan ze dus recht zetten en ze gaan wat spieren en pezen verplaatsen, zodat mijn duim beter gaat werken en ik meer fijne motoriek krijg.
Mijn papa en mama vinden het allemaal heel spannend. Ik zelf weet er nog maar weinig van. Ze hebben me het wel verteld, maar ik ben nog te klein om het te snappen!
Mijn mama blijft bij mij in het ziekenhuis slapen (dit heeft ze nog nooit gedaan) en mijn grote zus van 6, blijft overdag bij mijn tante en 's avonds haalt papa haar weer op.

Nou het is een heel verhaal. We zouden het heel leuk vinden om van jullie wat terug te horen! Mocht je nog meer over/ van mij willen weten, mag je dat natuurlijk vragen! Mijn mama's email adres is: D_Blonk@hotmail.com.
Mijn mama vindt trouwens dat jij een hele mooi site en webblog hebt!

Groetjes, mede namens mijn mama Desire en papa Frans

Yourick Blonk

Posted by Yourick Blonk at 17:53, 5/8/2006

Link

<- Last Page | Next Page ->