Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Medische controle
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Medische controle

Vandaag, vrijdag 26 augustus, had ik weer een controle in het Sophia Kinder Ziekenhuis in Rotterdam. Dit keer bij het "cranioteam". Het was de eerste keer dat ik bij het hele team op controle kwam. In dit team zit een plastische chirurg (die mijn schedel in de gaten houdt), een kaakchirurg en een orthodontist. ook was de co÷rdinator erbij, iets waar mijn moeder erg blij mee is. De co÷rdinator is nieuw en is heel handig om erbij te hebben wil je medische zaken eventueel combineren.

 

Nou ik heb dus een grote spleet achter in mijn huig en gedeelte verhemelte, dat wisten we al. Maar deze mensen hadden dat nog niet gezien. Ze waren in medische taal met elkaar aan het discussieren, wij begrepen er niks van. Maar goed, gelukkig kon mijn moeder vertellen dat ik daar geen hinder van ondervind, ik praat niet nasaal en er komt ook nooit voedsel of vocht door mijn neus naar buiten. Voorlopig grijpen ze daar dus nog niet in.

 

Duidelijk is wel dat mijn kaak te klein is. Als ik straks mijn tanden ga wisselen, zo rond de 6-7 jaar, dan zullen ze die kaak toch breder moeten maken......

 

En verder vindt mijn moeder dat ik in mijn slaap vaker transpireer en snurk dan eerst. Dat kan erop duiden dat ik het benauwd heb en dus te weinig zuurstof binnen krijg. Dit willen ze graag onderzoeken en daarvoor moet ik een nachtje in het ziekenhuis verblijven. Soms kan het ook thuis onderzocht worden. Maar aangezien ik 10 oktober weer aan de beurt ben bij professor Hovius, die mijn laatste vingers los van elkaar zal maken, kan dat misschien gecombineerd worden. Dat zou fijn zijn.

 

Nu moet mijn moeder eerst 's nachts wat meer observeren: woel ik veel, snurk ik veel, stop ik met ademhalen etc.

 

Verder heb ik woensdag mijn eerste ergotherapie gehad. Dat was leuk! Ik heb lekker ziten spelen met lego. Maar de therapie gaat natuurlijk pas volgende week echt van start. Mijn fijne motoriek mag verbeterd worden; lepel en vork vasthouden, fietsen, beter vallen, en dat soort zaken.

 

 

 


Posted: 14:10, 26/8/2005
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->