Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Even bijpraten
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Even bijpraten

Zo daar ben ik weer. Morgen wordt ik al weer 7 jaar! En ik ben er heel erg mee bezig! Het is nog belangrijker dan Sinterklaas. Vandaag mag ik tracteren op school en morgen trakteert sinterklaas. Ik heb mijn eigen zomerfeestje, als het mooi weer is, buiten, met het zwembadje.

 

Het gaat heel goed met mij. De nieuwe school is ondanks de vele wisselingen met juffen en meesters, erg leuk. Het gaat heel goed, lezen gaat met sprongen vooruit, rekenen kan ik heel goed en schrijven lukt ook steeds beter. Daarnaast heb ik logopedie (lipsluiting oefenen), zwemles, ergotherapie en fysio. Met Linda leer ik fietsen op een 2-wieler met meeverende zijwieltjes.

 

Medisch: de audioloog was erg tevreden met de laatste gehoortest. Ik heb wel gehoorverlies, maar niet veel. Zonder apparaatje hoor ik echt niks meer, ik ben er helemaal aan gewend.

Het OSAS (slaap) onderzoek was ook prima. Ik had alleen problemen met de neusbril, die het zuurstof meet. Maar de 2 meters op mijn romp en die ene om mijn teen was niet zo erg.

Ook maar 1x oorontsteking gehad en 1x heel erg verkouden, voor de rest gaat het prima.

 

De plastische chirurg die mijn handen heeft geopereerd was ook erg tevreden. Hij heeft nog wel goed overwogen om mijn vingers rechter te zetten, ze staan nu een beetje krom, maar omdat we niet kunnen bewijzen of ik daarop vooruit ga, doen we het niet. Het zou mij alleen maar weer veel ellende opleveren. Dus zien we de lieve professor pas over 2 jaar weer terug.

 

Ik ben wel opgeroepen voor de jaarlijkse controle met het cranioteam (kaakchirirg, plastistische chirurg, orthodontie etc.) En ik heb een oproep gekregen voor een MRI. Maar daar hebben we verder geen info over gekregen, houdt wel verband met een wetenschappelijk onderzoek dat ze aan het doen zijn onder craniokindjes. Maar of ik onder narcose moet, weet ik niet.

 

Met kerst gaan we naar Zwitserland. We gaan sleeën maar ook proberen te skiën!

 


Posted: 14:11, 4/12/2008
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->