Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Nieuwe operatie
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Nieuwe operatie

Ik ben vanmorgen bij de plastische chirurg en de KNO-arts geweest. Ze gingen uitleggen hoe het zat met het slaapprobleem (dat ik zo benauwd ben en weinig zuurstof opneem). Dit komt door het syndroom; ik heb zeer nauwe holtes en met liggen wordt dat nog erger. Als de amandelen dan ook nog een stuk van de luchtwegen belemmeren, wordt het helemaal nauw!

 

De KNO-arts zag meteen dat mijn amandelen erg groot waren. Deze moeten er dus uit en de neusamandelen dan ook maar meteen. Hierdoor zullen de luchtwegen wijder worden en hopelijk daarmee ook het probleem opgelost. Tegelijkertijd zullen opnieuw buisjes in de oren geplaatst worden (voor de 3e keer).

 

Wanneer, dat horen wij spoedig.

 

Nadeel van deze operatie is dat ik waarschijnlijk slechter ga praten. Omdat de spleet in mijn verhemelte nu "hangt" op de amandelen. Straks kan dat dus niet meer en zal ik de spleet minder onder controle hebben. Daar zal mijn spraak onder lijden. Ik ga dan onduidelijker en nasaler praten. Dat is wel jammer, maar misschien dat dat weer verholpen wordt als ze die spleet ooit weer dichtmaken.

De eerste nacht na de operatie zal ik ook op de intensive care liggen zodat ze mijn ademhaling nauwkeurig in de gaten kunnen houden. Want zo'n eerste nacht is het na die narcose erg moeilijk voor me, zeggen ze.

 

Drie weken na de operatie volgt dan weer een slaaponderzoek om te kijken of het probleem opgelost is.

Ik houdt jullie op de hoogte wanneer de operatie is!

 


Posted: 16:24, 10/3/2006
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->