Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Uitslag Niveautest
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Uitslag Niveautest

Ja dit is spannend. Maandag kregen wij de uitslag van de niveaubepalingstest. Deze hadden wij vorig jaar met een psychologe uit het Sophia Kinder Ziekenhuis in R'dam ook laten doen. De uitslag toen was dat ik ongeveer een jaar achterstand had in mijn ontwikkeling.

Dit jaar is dat nog steeds hetzelfde, ware het niet dat ze nu een een intelligentieniveau kunnen bepalen. En dat is vooral van belang voor de schoolkeuze.

Nou is het afnemen van zo'n test bij mij niet de makkelijkste klus. Ik ben behoorlijk eigenzinnig, en als ik iets niet wil, doe ik het ook niet.

De test werd nu afgenomen door een pedagoog in het Sophia Revalidatie Centrum in Den Haag. Daar heb ik wekelijks ook logopedie, ergotherapie en fysiotherapie. Mijn ergotherapeute Lisa heeft bij de test gezeten, om mij op mijn gemak te stellen. Ik was niet fit, later bleek ik oorontsteking te hebben, en de test is in 2 delen afgenomen. Al met al zijn de cijfers een momentopname, maar het zegt wel wat.

 

Mijn IQ ligt ergens tussen de 50 en 65.

Gemiddeld heeft men een IQ van 100.

70 is de ondergrens, scoor je lager ben je zwakzinnig, scoor je lager dan 55 of zo ergens in die buurt, ben je verstandelijk gehandicapt.

 

Dat is eigenlijk best wel slikken nu er een etiket op je geplakt kan worden.

 

Maar de pedagoog was er tegen om mijn IQ al uit te spreken. Er spelennog een heelboel factoren mee en ik heb in de test niet alles kunnen laten zien wat ik eigenlijk wel kan. Maar goed, het is een ruime marge, dus we kunnen eigenlijk wel aannemen dat we ergens in die buurt zitten.

 

Nu gaat de indicatiecommissie van het regionaal Expertise Centrum kijken naar mijn medische dossier met allelaatste testen en video-opnames van de therapieen. Op basis daarvan gaan zij een schoolkeuze maken die het beste bij mij zou passen.

 

Ze komen 22 maart weer samen en daarna hebben we weer een afspraak over hun bevindingen.

 

 


Posted: 20:50, 8/3/2006
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->