Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Ziekenhuis Rekening
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Ziekenhuis Rekening

Onlangs kreeg mama een rekening van het ziekenhuis: 3.511,51 euro. De specificatie was in het Latijn, maar het ging om de laatste operatie (scheelkijk correctie en buisjes in oren). De rekening kwam van de KNO-afdeling.

Maar omdat er door de arts geen machtiging was afgegeven, werd de rekening door het Zilveren Kruis niet vergoed.

Dat wist de financiƫle afdeling van het ziekenhuis wel, maar ze sturen toch die rekening. Dus mama terug naar de afdeling KNO om het probleem voor te leggen. Na 2x gebeld te hebben, en ondertussen stromen de aanmaningen ook binnen, zijn er 2 brieven naar het Zilveren Kruis gestuurd.

Nu komt het gekke; in de correspondentie hebben ze het over adenotonsillectomie en dat het bij Annabel om ernstige luchtweg obstructie gaat en otitis media met effusie. Hieruit maakt mama weer op dat het om de amandelen-operatie gaat, en die is al lang geweest en betaald!

Maar let op: nu wordt ie nog mooier. Het Zilveren Kruis beantwoord deze correspondentie als volgt:

Geachte mevrouw Tammer (ik ben 5 jaar),

Wij hebben de aanvraag van uw arts om de apneu op te heffen te vergoeden ontvangen en wij informeren u het volgende.

De arts gaf ons de informatie matig OSAS beeld bij Syndroom van Apert.

Besluit. Op basis van de ons bekende informatie nemen wij het volgende besluit: wij wijzen het verzoek tot vergoeding van het opheffen van de apneu af, op basis van de geldende regelgeving volgens de basisverzekeringswet, de aanvraag voldoet niet aan de criteria.

Tot slot nog dit: de criteria van de wet zijn anders dan die van uw behandelend arts. Een ingreep kan zeer gewenst zijn, medisch zinvol zijn of door uw arts medisch noodzakelijk worden genoemd. Toch is het niet altijd een reden voor vergoeding. Uw huisarts en de specialist zullen soms een ingreep noodzakelijk vinden voor uw welzijn, terwijl de wetgever diezelfde ingreep toch niet wil vergoeden.

 

Snappen jullie het nog? Ik kan dus stikken en enorm zuurstofgebrek hebben en de arts kan het noodzakelijk vinden, het Zilveren Kruis zegt nee tegen zo'n operatie.

Maar deze operatie heb ik al gehad en is vergoed!

 

Het Zilveren Kruis weet dus ook niet meer waar ze het over hebben!

In eerste instantie keuren ze die scheelkijk-operatie af, maar schakelen heel snel over om een andere operatie ook af te keuren. Terwijl ik moet zeggen, dat is niet niks, een kind met ademhalingsproblemen niet helpen....

 

Anyway, gelukkig werkt er in het ziekenhuis een hele lieve mevrouw, de nurse practitioner Hansje Brederoo en zij gaat het voor ons opnemen en contact leggen met het Zilveren Kruis. Want mama voorziet in de toekomst meer problemen. Alvast bedankt Hansje!

 

Als iemand wilt reageren, graag! Kan direct naar az@omniversum.nl

 

 


Posted: 13:20, 9/11/2007
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->