Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Annabel, meisje met syndroom van Apert - Gehoorapparaatje en school
Annabel, meisje met syndroom van Apert

Description

Ik ben Annabel en geboren op 5 december 2001 met het syndroom van Apert. Hier vertel ik mijn belevenissen.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
* mijn eigen website

Gehoorapparaatje en school

Het is al weer erg lang geleden dat ik heb geschreven. Ik ben inmiddels al lang weer op school begonnen. Er zijn 9 nieuwe kindjes in mijn klas gekomen. Ik moet daar maar erg aan wennen. Mijn oude vriendjes en vriendinnetjes zitten nu in groep rood, ik nog in groep oranje. Gelukkig zit Thymo nog bij me in de klas, hij is mijn vriend. Wel heb ik er een nieuw vriendje bij gekregen: Noah. Hij woont op Scheveningen, vlakbij waar ik gewoond heb! Hij vroeg laatst of ik bij hem wilde spelen en dat was heel leuk!

 

Nu heb ik herfstvakantie en ben gezellig thuis. Ook heb ik bij Opa en Oma gelogeerd en zin we naar Madurodam geweest.

 

Verder nieuws op medisch gebied: de audioloog heeft mijn dossier gezien en weet eigenlijk niet precies de oorzaak van mijn slechte horen. Het zit in elk geval niet in het slakkehuis, dus dat is goed. Maar het leek alsof het komt door vocht, terwijl er geen vocht is gemeten. In elk geval een ingewikkeld verhaal waar hij zichzelf tegen sprak. De KNO-arts was er niet bij, dus die kon hem niet aanvullen. Wel wilde deze meneer eventueel al beginnen met een test met het gehoorapparaatje. Mama vond het wel erg rigoreus om dat meteen te doen, ze vond het ook erg zielig voor mij: en bril en gehoorapparaatje.

Dus stelde ze voor een gesprek met de KNO te houden en een nieuwe test te laten doen. Het was tenslotte pas de eerste keer in 5,5 jaar dat die test lukte!

 

Op het einde van het gesprek wist de audioloog nog wel te vertellen dat de ziektekostenverzekeraar misschien niet eens het apparaatje zou vergoeden, omdat ik net boven de grens zit. Dus ik hoor niet slecht genoeg om het vergoed te krijgen. Wat een onzin toch weer he! Ik hoor slechter: diagnose is dat misschien mijn sociale en emotionele ontwikkeling daar problemen van ondervindt, ik wellicht vermoeider ben door de inspanningen om beter te horen en ik hoorzaken mis. Dan is het toch niet te geloven dat een verzekeringsmaatschappij misschien wel zegt: "mevrouw, we vergoeden dit niet." Gelukkig is het (nog) niet aan de orde en hebben we in janari opnieuw de test.

 


Posted: 21:38, 25/10/2007
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->